Segmentering door design

Samen met SafanDarley hebben we de nieuwe E-brake serie ontwikkelt. De nieuwste generatie E-Brakes zijn voorzien van een minimalistisch design, dat aansluit bij de productlijn van SafanDarley, en er is onderscheid aangebracht in verschillende functionele uitvoeringsvormen waarin de machines geleverd kunnen worden. Het minimalistische ontwerp is beter en eenvoudiger te produceren en te assembleren.

Opdrachtgever:
SafanDarley

Project:
E-brake Ultra

Jaar:
2016

  • productstrategie
  • conceptcreatie
  • engineering
  • industriële vormgeving
  • prototypebouw

Hydraulische en elektrische kantbanken

SafanDarley ontwikkelt en produceert kantbanken en scharen. De producten van SafanDarley behoren tot het topsegment van de markt. De kernwaarden van SafanDarley zijn dan ook kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid.

De productlijn van de kantbanken is onder te verdelen in hydraulisch (H-Brake) en elektrisch (E-Brake) aangedreven machines. De H-brakes zijn reeds voorzien van een minimalistisch en eigentijds design, Dynteq heeft samen met SafanDarley een passend ontwerp voor de nieuwe generatie E-Brakes ontwikkeld.

Verschil in functie

Zichtbaar door design

Het design van de E-brake is een doorontwikkeling op de identiteit destijds ontworpen door Groendijk Design. De nieuwe range sluit aan bij de productlijn van SafanDarley, en is onderscheid aangebracht in verschillende functionele uitvoeringsvormen waarin de machines geleverd kunnen worden. Het minimalistische design is daarbij ook beter en eenvoudiger te produceren en te assembleren.

kostenbesparing door

Basisfunctionaliteit

Het model gepositioneerd als prijsvechter is voorzien van de basisfunctionaliteit. Alle extra’s en opsmuk zijn verdwenen, puur functioneel.

het topmodel

Full options

De E-Brake Ultra is het topmodel van de nieuwste generatie E-brakes. De E-Brake Ultra kenmerkt zich door een minimalistisch design en beschikt over een dubbel beeldscherm voor een papierloze werkomgeving. De E-Brake Ultra is voorzien van CNC gestuurde bombering, waardoor veel verschillende soorten materialen door elkaar met hoge precisie kunnen worden verwerkt. De E-Brake Ultra is geleverd met 3D achteraanslag, welke over de gehele breedte van de machine gebruikt wordt.

bekijk de E-brake Ultra

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Rob Lenferink:

Bel +31 (0) 53 436 73 33 of stuur een email
Rob Lenferink

partner, managing director