Ontwikkelaars van vooruitgang
Projecten: Huka - Rolstoelfiets

Unieke combi: fiets en rolstoel ineen

Rolstoelfiets Diaz

De rolstoelfiets Diaz is een unieke combinatie van fiets en rolstoel ineen. De Diaz is voorzien van een duwrolstoel en fiets die je van elkaar kunt loskoppelen. Aangekomen waar je wilt zijn? Dan koppel je de stoel af en het wordt een losse, handbediende rolstoel.

De oorspronkelijke rolstoelfiets Duet was al 25 jaar oud! Het hoognodige re-design van de rolstoelfiets levert meer comfort, meer uitstraling én een kostprijsverlaging. Hollandse kwaliteit waar we trots op zijn!

Bike

Re-design

Het rijcomfort van de rolstoelfiets is sterk verbeterd doordat we in het herontwerp hebben gekozen voor:

  • een bredere wielbasis
  • een compleet nieuw ontwikkelde fusee-sturing met vering
  • een lager zwaartepunt
  • kleinere voorwielen

Daarnaast is het zitcomfort sterk verbeterd door een nieuwe stoel, welke instelbaar is en betere ondersteuning geeft. De ergonomie is sterk verbeterd doordat het aan- en afkoppelen op werkhoogte gebeurt.

 

Van concept design tot productie.

We ontzorgden Huka in het gehele ontwerptraject, van concept design tot engineering. Van prototyping en validatie tot serie gereed product!

Over Huka

Bij Huka ontwikkelen en produceren ze al bijna 50 jaar fietsen die het verschil maken in de wereld van de berijders. Hun fietsen kunnen gebruikt worden door iedereen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen op een tweewieler.

"We beschouwen onze samenwerking als co-makership. Dynteq is een verlengstuk van onze eigen R&D afdeling. Hierdoor kunnen wij ons meer focussen op het weten wat de markt nu en in de toekomst wenst."

Rob Lotgerink, managing director Huka.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met
Roy van Poppel head of engineering