Ontwikkelaars van vooruitgang
Projecten: Elevating Sports - Retenser

small change, big impact

Robin Haase: 'In jaren niet zo'n innovatie in het tennis gezien'

Met de Retenser pas je direct jouw snaarspanning aan: voeg spanning toe voor meer precisie in jouw slag, verminder de spanning voor extra power. De Retenser geeft jou meer controle over jouw spel en een beter gevoel en meer plezier tijdens het slaan.

Een revolutie in de tennis sport

Een idee uit Nederland, ontwikkeld in Nederland en geproduceerd in Nederland. 

Het ideale tennisgevoel zelf kunnen beïnvloeden, daar is het allemaal mee begonnen. Sander van Heijst en het team van Elevating Sports geloofden in het idee van een zelfspanner die je op ieder moment kunt gebruiken wanneer je tennist.

We ontwikkelden een gepatenteerd mechanisme dat op bijna iedere racket te gebruiken is, en waarmee je de snaarspanning op ieder moment aan kan passen binnen een range van 1 tot 3 kilo. Daarbij is de Retenser ook nog een zeer compact en licht en gemaakt van een combinatie van sterk en duurzaam materiaal, dat geschikt is om de extreme krachten op te vangen.

Niet voor niets werd dit product dan ook gewaardeerd met de prestigieuze Red Dot Design Award voor "Innovative Product"!

Een uniek gepatenteerd mechanisme

De gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de Retenser de extreme krachten kan weerstaan, en deze toch gemakkelijk te verstellen is.

  • Zeer lichtgewicht, slechts 5 gram, het voegt maar 2% gewicht aan de racket toe
  • Zeer sterk, het kan 150 kg aan snaarspanning weerstaan
  • Eenvoudig te verstellen in verschillend standen, met 'click' feedback
  • De Retenser is herbruikbaar, en beschadigd de snaren niet
  • Hoewel het een klein product is, met veel complexe details, is het uitstekend produceerbaar
  • Het past op bijna iederee racket, door middel van een flexibele 'base', dat zich vormt naar de vorm van de yoke

De Retenser is een uniek gepatenteerd mechanisme met CCT Technology, ITF goedgekeurd en wordt ondersteund door diverse topspelers.

 

Sander van Heijst (Elevating Sports):

‘een geolied proces met capabele mensen, kennis van zaken, ruime ervaring en een enorme dosis creativiteit. De samenwerking liep perfect. Er werd snel geschakeld waardoor we ook snel konden beslissen en we de deadlines gehaald hebben. De Retenser lag op het gewenste moment in de tennisshops!’

Meer weten over dit project?
Neem contact op met
Tijn Huttenhuis lead engineer