Ontwikkelaars van vooruitgang
Projecten: Vici

Drie fietsen in één simpele draai

Real-life inspiratie

Kijkend naar zijn spelende tweejarige dochter, die omsingeld werd door drie verschillende soorten (loop)fietsen, besloot Mark Nijenmanting het anders te doen. Samen met zijn vrouw is hij aan de keukentafel gaan zitten en hebben ze gebrainstormd. 'Een fiets die met je kind meegroeit moet toch kunnen?'.   

Om het idee tot leven te brengen hadden ze een productontwikkelaar nodig die niet alleen in staat was het product technisch te verwezenlijken, maar het ook een gave uitstraling kon geven. Zo vonden ze in Dynteq hun ideale partner.

Samen met onze ontwikkelaars hebben ze het idee ontworpen tot het product wat het nu is en is doorgegroeid tot hun eigen start-up: Vici. Met als product: de Vici fiets die meegroeit met kinderen van 1,5 tot ongeveer 5 jaar oud. 

 

Bike
Drie fietsen in één

De Vici is ontwikkeld om kinderen te ondersteunen bij het leren van fietsen in verschillende fases. Volgens dr. Joris Hoeboer, Vici’s bewegingswetenschapper, leert een kind beter, sneller, speelser en gaver fietsen door direct te leren balanceren. Zijwieltjes hebben hier een negatief effect op, doordat kinderen hierdoor niet worden gestimuleerd om evenwicht te houden. Balans en motivatie zijn cruciale factoren voor een kind om te bewegen en de motoriek te verbeteren.

 

Onze ontwerpers hebben de kennis vanuit de bewegingswetenschap, in nauwe samenwerking met dr. Joris Hoeboer, verwerkt in één uniek design door middel van een ‘Flip-frame’. Door het frame om te draaien, verander je de Vici eenvoudig van een lage naar hoge loopfiets. Voeg hierna nog trappers toe en voilà! De eerste fiets voor je kind. Niet alleen handig, maar ook nog eens duurzamer. Je hoeft namelijk niet meer om het jaar een nieuwe fiets voor je kind aan te schaffen.

Ontdek hier de Vici aansluit op de theorieën vanuit de bewegingswetenschap.

 

Designer Detail

De kracht van de Vici ligt in het multifunctionele en aantrekkelijke design. Het creëren van een design dat zo eenvoudig en sterk is als die van de Vici is een behoorlijke opgave en voelt in sommige gevallen nagenoeg onmogelijk. Onze ontwikkelaars zijn uitgedaagd met een complexe puzzel van informatie, eisen en wensen die relevant waren voor het creëren van dit product. Veel van de eerste ideeën konden niet tippen aan deze eisen, zonder al snel ‘too much’ te worden.


Volgens Lead designer Michèl Hesselink was dit een geval: "Soms moet je de eerste 99 ideeën maar in de prullenbak gooien, voordat je bij dat ene gouden idee komt".

De juiste supply-chain

Dynteq heeft een uitgebreid netwerk van suppliers en producenten in zowel Europa en Azië. Samen met Vici zijn we bij potentiële suppliers op bezoek gegaan om gezamenlijk tot de beste keuze te komen. 

 

Mark Nijenmanting (Oprichter van Vici)

"Een fiets die kinderen helpt in alle fasen van het ‘leren fietsen’. Hoewel het soms onmogelijk leek, staat die nu vol trots te pronken op diezelfde keukentafel waar het allemaal begon"

Meer dan alleen een product

Onze ontwikkelaars hebben de Vici tot leven gebracht en daar zijn we trots op! Het is een ontzettend mooi product geworden waar we in de aankomende jaren met veel plezier aan gaan doorontwikkelen.

Bij het ontwikkelen van dit product is er ook verder gedacht dan alleen de fiets. Zo hebben we onszelf uitgedaagd om ook na te denken over de unboxing experience en het vereenvoudigen van het montageproces voor de consument. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken hebben we lastig in elkaar te zetten onderdelen vooraf geassembleerd en een duidelijk instructieboek gemaakt

Bike

Mark Nijenmanting over de samenwerking met Dynteq

"Wat erg prettig was tijdens het samenwerken met Dynteq, is dat ze de regie van het proces op zich namen. Dit was voor mij erg fijn, omdat ik voor de eerste keer een product ging ontwikkelen Zo werd het pad voor mij vrij gemaakt om het idee in mijn hoofd uit te werken tot een echt prototype"

Mark Nijenmanting, oprichter van Vici

Meer weten over dit project?
Neem contact op met
Michel Hesselink head of design