de nieuwe driedelige zelfrijdende klepelmaaier van Roberine

In samenwerking met Roberine heeft Dynteq het design voor de nieuwe F3 klepelmaaier ontwikkeld. Met een eigentijdse en moderne vormgeving onderscheidt de zitmaaier zich van de concurrentie. Naast het design was Dynteq ook verantwoordelijk voor de engineering van de polyester behuizing en de rotomold tanks.

Opdrachtgever: Roberine
Jaar: 2015

  • conceptcreatie
  • engineering
  • industriële vormgeving
gio 2015 goed industrieel ontwerp

De terugkeer van Roberine klepelmaaier

De F3 Roberine klepelmaaier betekent de terugkeer van Roberine op de Europese markt. Een nieuwe machine die in elk opzicht grensverleggend is. De klepelmaaier is ontwikkeld volgens de laatste technische inzichten op het gebied van constructie en aandrijving. Maar Roberine brengt met de F3 ook design en ergonomie naar een hoger plan. Een tijdloos vormgegeven machine met maximaal comfort voor de gebruiker.

www.roberine.com

Sterke productidentiteit en functionaliteit

De onderscheidende maaitechniek, vraagt om een sterke eigen productidentiteit. Dynteq heeft in nauwe samenwerking met Roberine het designtraject voor de F3 verzorgd. In verschillende stappen zijn ideeën gegenereerd en doorontwikkeld tot een sterk eindconcept. Het eindontwerp is aansluitend doorontwikkeld, waarbij de polyester delen en rotomold tanks gedetailleerd zijn uitgewerkt voor serie productie.

Door de Roberine klepelmaaier slim te ontwerpen zijn, met minimale delingen, veel functies geïntegreerd in de nieuwe behuizing. Het resultaat is een eindproduct met een goed doordacht en herkenbaar design zonder concessies op functionaliteit en kwaliteit.

Niet voor niets is daarom de F3 Klepelmaaier in 2015 bekroond met een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp.