redesign van een power pack

Om de concurrentie voor te blijven heeft ICE Dynteq gevraagd om een nieuwe generatie Power Packs te ontwikkelen. We hebben het ontwikkeltraject integraal benaderd, wat resulteerde in verbeteringen in de functionaliteit, maakbaarheid en vormgeving!

Opdrachtgever: ICE
Jaar: 2010

  • conceptcreatie
  • engineering
  • industriële vormgeving

Toegevoegde waarde

De vormgeving van het Power Pack past bij de waarden van het product en het bedrijf. De strakke en moderne lijnen geven de kracht van het systeem weer. Ook hebben we ‘lean manufacturing’ geïntroduceerd: in plaats van standmontage worden de Power Packs nu in een lijn geassembleerd, wat resulteert in een sterke reductie van de assemblagetijd. Door meer in serie te produceren worden andere productietechnieken ook haalbaar. Zo zijn de conventionele gelaste stalen tanks vervangen door rotatiegegoten kunststof reservoirs. Uitermate geschikt voor serieproductie, en gegarandeerd lekvrij.

Modulair ontwerp

Bij de oude generatie Power Packs werden alle componenten in de gelaste omkasting gemonteerd. Voor iedere serie bestond een specifieke omkasting. Dynteq heeft een modulair ontwerp gemaakt, waarbij het frame schaalbaar is. De basis van iedere Power Pack is gelijk en verschilt enkel nog in grootte. De assemblage is transparant gemaakt door het Power Pack van beneden naar boven op te bouwen, op een basisframe. De omkasting wordt als laatste stap aangebracht, waardoor er sneller en meer ergonomisch kan worden geassembleerd.