Lummee, a child’s best friend!

In plaats van altijd voor onze opdrachtgevers te ontwikkelen, hebben we een keer wat voor onszelf ontwikkeld. Lummee is een interactief kinderspeeltje, wake-up light, bluetooth speaker, nachtlampje en slaap trainer.

Opdrachtgever:
Dynteq

Project:
Lummee

Jaar:
2018

  • productstrategie
  • conceptcreatie
  • conceptvalidatie
  • engineering
  • industrieel design
  • elektronica
  • prototypebouw
  • testen & verifiëren

Maak kennis met de Lummee familie

De Lummee familie bestaat uit drie familieleden, elk met een eigen karakter en stijl. Als een kind tijdens het spelen de Lummee beweegt zal de ‘special mode’ geactiveerd worden. De ‘special mode’ wordt weergeven door middel van geluid en emoticons, zo komt elke Lummee tot leven.

Hoe we op het idee van de Lummee zijn gekomen?
Wat is verkrijgbaar, en wat nog niet?

Marktonderzoek

Nadat het idee was ontstaan om een interactief kinderspeeltje te ontwikkelen is er een brede marktonderzoek uitgevoerd, wat is er verkrijgbaar maar vooral wat niet? De resultaten van het onderzoek zijn in kaart gebracht en hierdoor ontstond er een duidelijk overzicht van de verkrijgbare producten en de bijbehorende kostprijs. Aan de hand van de uitkomsten van het marktonderzoek is de richting bepaald waarin het te ontwikkelen product gepositioneerd kan gaan worden.

Het creëren van een concept

Ideegeneratie & concept

Verschillende ideeschetsen en concepten zijn gecreëerd om uiteindelijk van het meest interessante idee een gefreesd schuimmodel te maken. Na valideren van dit schuimmodel is het productidee verder uitgediept en geoptimaliseerd.

Tijdens de conceptfase zijn er verschillende 3D print onderdelen gemaakt om zo op een snelle manier de vormen en verhoudingen van het product te verifiëren.

Van eerste idee tot prototype

Engineering & prototype

Na de conceptfase is er begonnen met het ontwerpen in 3D CAD. Hierbij zijn alle details en de technische haalbaarheid om alle functies van het product te kunnen realiseren uitgewerkt. De kindveiligheid van het product was tijdens de engineering continu een prioriteit.

Een volledig functionerende prototype is ‘in huis’ gerealiseerd door gebruikt te maken van 3D print onderdelen, alle elektronische functies zijn gerealiseerd door middel van een Arduino.

De interactie tussen gebruiker en product

Testen & valideren

Het prototype is gebruikt om de interactie tussen gebruiker en product te onderzoeken. Vanuit de doelgroep is veel feedback ontvangen, deze informatie is tijdens de optimalisatiefase in het ontwerp verwerkt. Tijdens het valideren van het prototype is tevens de kostprijs van het product in kaart gebracht. Dit is gerealiseerd door potentiële producenten te benaderen en een ‘kosten per functie’ voor het product op te stellen.

Meet Lummee, your new best friend!
Meer dan een interactief kinderspeeltje

De functies van Lummee

Naast dat door de unieke geluiden en lichteffecten de Lummee een interactief kinderspeeltje is zijn er een tal van andere functies. Er is een dag- en een nachtstand. In de dag-stand kan er via bluetooth of micro-sd naar muziek geluisterd worden, dit is met de kindvriendelijke knoppen te bedienen.

In de nachtstand beschikt de Lummee over een nachtlamp functie, hiervoor is elke gewenste kleur te creëren. De slaaptrainer zorgt voor een langzaam in slaap vallende Lummee, het licht dimt en door de visualisatie van een maan weet een kind dat het bedtijd is. Door zachte verlichting en een visualisatie van een zon laat de lichtwekker functie weten dat het tijd is om uit bed te komen.

Maak kennis met...

De Lummee familie

De Lummee familie bestaat uit drie familieleden, elk uniek en met een eigen karakter en stijl.

Lummee Blue – ‘het jongetje’. Heeft een cool kapsel en houdt van spelen. Vlieg met Blue door de lucht als een vliegtuig zodat de ‘special macho mode’ wordt geactiveerd.

Lummee Pink – ‘het meisje’. Heeft twee schattige paardenstaartjes en houdt van omhelzen en knuffelen. Wiegen zorgt ervoor dat Pink stapelverliefd wordt, haar ‘special mode’.

Lummee Green – ‘de wilde’. Heeft een gave hanenkam en is mal en wild. Maak salto’s met Green zodat zijn malle ‘special mode’ wordt geactiveerd.

Cool kapsel
Verlichting in armpjes
Interactieve emoticons
Bluetooth/micro-sd speaker
Verlichting in onderlichaam

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Christiaan Haverslag:

Bel +31 (0) 53 436 73 33 of stuur een email
Christiaan Haverslag

partner, creative director