ByAr bicycle, alles draait om de eenvoud!

De byAr Bicycle is ontworpen zonder geschiedenis en zonder voorbeeld. Begonnen met een leeg vel papier en de vraag: wat is de essentie van een fiets?

Opdrachtgever: ByAr bicycle company
Jaar: 2015

  • productstrategie
  • conceptcreatie
  • engineering
  • vormgeving
  • leveranciersselectie

Terug naar de essentie van een fiets

De byAr Bicycle is ontworpen zonder geschiedenis en zonder voorbeeld. Begonnen met een leeg vel papier en de vraag: wat is de essentie van een fiets?

De byAr Bicycle is gemaakt met passie. Passie voor design en kwaliteit. Daarom worden alleen de allerbeste materialen gebruikt. Iedere byAr Bicycle wordt met ambacht en vakmanschap handgebouwd.

Van concept naar productie

In nauwe samenwerking met producent Nijland Cycling heeft Dynteq het concept uitontwikkeld tot productiegereed ontwerp. Een grote uitdaging tijdens dit traject was het in stand houden van het design, waarbij qua productie en maakbaarheid de grenzen zijn opgezocht.

Minimaal aantal fiets onderdelen

De byAr Bicycle heeft geen ketting die eraf kan; de fiets wordt aangedreven door een cardanas. De standaard fiets (Naked byAr) heeft geen handrem, maar een achteruittraprem. De motor van de elektrische Volta byAr is in het achterwiel verwerkt. Het voor- en achterlicht zit in het frame van de fiets. Deze fietsen hebben precies zo veel onderdelen als nog is! Er zit letterlijk geen schroef te veel op.

Cardan aandrijving

Byar Bicycle fietsen worden aangedreven met een cardanas in plaats van een ketting. De cardanas zit op de plaats waar bij ‘normale’ fietsen de ketting zit. Via de pedalen wordt de cardanas aangedreven en deze zet het wiel in beweging.

Motor

De motor van deze elektrische fiets is uitgevoerd met een zogenaamd KERS systeem (bekend van Formule 1 auto’s). Dit systeem helpt met remmen en laadt tijdens het remmen de batterijen op. De actieradius wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. De motor zit verborgen in het achterwiel van de fiets en je hoort hem bijna niet. De ingebouwde GPS module laat zien waar je byAr Bicycle staat. Met de bijgeleverde App kun je met je smartphone de mate van trapondersteuning instellen, de status van de accu uitlezen én het wiel vergrendelen.

Optimaal genieten van trapondersteuning

De Volta byAr is een elektrische fiets. Het is het topmodel van byAr Bicycle Company. Deze stadsfiets met trapondersteuning maakt jouw leven makkelijker. Je kunt helemaal niet zien dat dit een elektrische fiets is, want de motor en batterijen zijn in het achterwiel gemonteerd. Dat ziet er niet alleen mooi uit; het zorgt ook voor een gunstig zwaartepunt en daarmee voor extra comfort. Optimaal genieten dus!

kijk voor meer informatie op www.byarbicycle.nl