Bikeeper stalt fiets stabiel en veilig

De Bikeeper van NSA Urban Products is een gepatenteerd ontwerp dat fietsen op een veilige en mooie manier opbergt in een stalling. Dynteq verzorgde een restyling en reduceerde de productiekosten.

Opdrachtgever: NSA Urban Products
Jaar: 2012

  • conceptcreatie
  • engineering
  • vormgeving

Innovatieve fietsenstalling

De werking van het product is uniek: het omvallen van fietsen is niet meer mogelijk en schade aan velgen is hiermee uitgesloten. Bovendien worden de fietsen in de Bikeeper mooi uitgelijnd, hiermee vormt zich een verzorgd beeld op de stalling. Alleen begrepen veel gebruikers het product niet. Daarom heeft Dynteq het opnieuw vormgegeven. De vernieuwde Bikeeper is herkenbaar als fietsenstalling, maar de verschillende functies zijn ook duidelijk benadrukt.

Nieuw design en kostenreductie

Zonder concessies te doen aan de werking, en met de toevoeging van design is het product ook nog eens efficiënter te produceren. De 3D gelaserde buizen lenen zich uitstekend voor massaproductie, en door gebruik te maken van ‘puzzelstukken’ is het ontwerp sneller en foutloos te assembleren. Ook is het plaatsen van de Bikeeper op locatie sterk vereenvoudigd. Het herontwerp van de Bikeeper laat hiermee toegevoegde waarde van design volledig tot zijn recht komen!