een revolutionair vervoersmiddel dat lopen op wielen leuk maakt!

De Alinker R-volution is een revolutionaire loopfiets. Het is een gepatenteerd, nieuw, niet-gemotoriseerd ‘mobiliteitsvoertuig’ dat mensen het plezier biedt om op wielen te lopen!

Opdrachtgever: Alinker Inventions
Jaar: 2013

  • conceptcreatie
  • conceptvalidatie
  • engineering
  • vormgeving
  • prototypebouw

De Alinker testen en verbeteren

De Alinker R-volution stelt mensen in staat om meer te doen, langer onafhankelijk te blijven en zich te bevrijden van de vooroordelen die traditionele hulpmiddelen als rolstoelen en rollators met zich brengen.

Wij hielpen door te experimenteren met verhoudingen, hoeken, afmetingen, draaicirkel en wielbasis door middel van prototypes. Op basis van de ervaringen met de eerste prototypes, werden met prototype III en IV de vormgeving, bestuurbaarheid en productiemogelijkheden verbeterd. Steeds werden de prototypes getest en beoordeeld door ongeveer 30 mogelijke gebruikers, 30 professionals met een medische achtergrond of werkzaam in revalidatiecentra, ingenieurs en fabrikanten.

kijk voor meer informatie op www.thealinker.nl

Van concept naar productie

Samen met Nijland Products hebben we de functionele prototypes gestileerd naar een product dat in serie vervaardigd kan worden en waarbij een aansprekende vormgeving behouden wordt. De digitale schetsen zijn naar een gedetailleerd CAD-model uitgewerkt, waarbij het ontwerp aangepast is naar de specifieke productietechnieken. Met het uiteindelijke preproductie prototype was het ontwerp gereed voor productie.