Na jarenlang gave dingen voor onze opdrachtgevers te hebben ontwikkeld, hebben we besloten iets voor onszelf te maken: Lummee, een interactief kinderspeeltje is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Een verhaal dat het delen waard is. Maak kennis met de Lummee familie!

Crowdfunding met Kickstarter

Van prototype naar een Lummee familie

Lummee, ons allereerste eigen project, is iets dat we met de wereld willen delen. We vertrouwden op familie en vrienden om te fungeren als vroege testers voor Lummee. Ze waren meer dan blij om die rol te spelen! Met een 3D-geprint prototype is er de interactie tussen doelgroep en product opgezocht. Dit gaf ons waardevol inzicht in onze ontwerpkeuzes. Sommige ontwerpen waren goed, andere minder, maar dit proces was cruciaal bij het creëren van een eindproduct waar kinderen dol op zouden zijn om mee te spelen. We werkten samen met een geweldig bedrijf (lichtexperts) om Lummee naar een hoger niveau te brengen.

Nu is het tijd om de Lummee in productie te laten gaan en meer geweldige supporters te vinden. Dat is waarom we voor Kickstarter hebben gekozen. Éen prototype was slechts het begin en nu hebben we jullie steun nodig om ons te helpen de hele Lummee-familie tot leven te brengen.

Meet the Lummee Family!
Lummee, a child's best friend

Wat, of beter, wie is Lummee?

Lummee is een interactief kinderspeeltje, wake-up light, bluetooth speaker, nachtlampje en slaap trainer. Maar boven dat alles is Lummee een kinds beste vriend! Als een kind tijdens het spelen Lummee beweegt zal deze door unieke geluiden en lichteffecten tot leven komen.

De Lummee familie bestaat uit drie familieleden, elk uniek en met een eigen karakter en stijl.

Lummee Blue – ‘het jongetje’. Heeft een cool kapsel en houdt van spelen. Vlieg met Blue door de lucht als een vliegtuig zodat de ‘special macho mode’ wordt geactiveerd.

Lummee Pink – ‘het meisje’. Heeft twee schattige paardenstaartjes en houdt van omhelzen en knuffelen. Wiegen zorgt ervoor dat Pink stapelverliefd wordt, haar ‘special mode’.

Lummee Green – ‘de wilde’. Heeft een gave hanenkam en is mal en wild. Maak salto’s met Green zodat zijn malle ‘special mode’ wordt geactiveerd.

Meet the Lummee Family!
Hoe werkt dat, Kickstarter?

Over Kickstarter

Kickstarter is een crowdfundingplatform, met het doel dat een beginnende ondernemer net zoveel kans van slagen maakt bij het lanceren van een product als grote bedrijven. Bij crowdfunding is het niet een investeringsmaatschappij die een voorschot geeft aan een partij bij het ontwikkelen van iets nieuws, maar de consument.

In ruil voor de steun krijgen de ‘’backers’’ het product dat ontwikkelt gaat worden of in sommige gevallen iets extra’s. Of het product gerealiseerd wordt hangt dus van de hoeveelheid steun van de ‘’backers’’ af. Er zal binnen een bepaalde vastgestelde tijd een minimum bedrag opgehaald moeten worden, is dit minimum bedrag niet opgehaald dan zal het product niet gerealiseerd worden en hoeft de ‘’backer’’ zijn ingelegde bedrag niet hoeven te betalen. Daarbij is het Kickstarter principe is een mooie manier om te bepalen hoeveel potentiële interesse er in het product is vanuit de markt.

Christiaan Haverslag

Christiaan Haverslag

partner, creative director