2 Erkenning Goed Industrieel Ontwerp + Special Award for Excellence!

By 6 oktober 2014 juli 22nd, 2015 Nieuws

HELMOND – Dynteq is een van de vijf bedrijven die dinsdagavond 14 oktober 2014 in de Cacaofabriek in Helmond werden verrast met een speciale prijs van Goed Industrieel Ontwerp. Voor ruim 150 belangstellende ondernemers, ontwerpers en andere genodigden werden dinsdagavond de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014 gepresenteerd. Daarnaast werden er zes Special Awards for Excellence uitgereikt. Deze prijzen gingen onder meer naar Razer, een elektrische fiets van Batavus, het thuisbioscoopsysteem Fidelio van Philips en naar de HAK-1-2 Open Deksel.

goed industrieel ontwerp 2014

vlnr. Wim Poelman (juryvoorzitter), Rob Lenferink (Dynteq), Niels Markvoort (Dynteq) en Henk Jansen (Kersten Retail)

 

RT2010 Powerbox systeem

Dynteq ontving samen met opdrachtgever Kersten Retail een Special Award for Excellence voor de Powerbox. De jury roemde het prefab installatie systeem met name op het gebied van ergonomie.

goed industrieel ontwerp 2014

De Powerbox is een industrieel vervaardigd, plug&play installatiecomponent voor de retail sector. Het product bestaat uit een geïsoleerde kern met diverse leidingen en een plaatstalen behuizing, met sparing voor elektra- en databekabeling. De Powebox wordt via een unieke RT2010 werkmethodiek onderhands gemonteerd en gekoppeld. Dit systeem zorgt voor een tijdsreductie van 60% op locatie, een reductie van reisbewegingen en faalkosten. Ook de fysieke belasting bij monteurs is lager. Het product is demonteerbaar en herbruikbaar.

Energiekern

Tevens kreeg de Energiekern, een comfortmodule voor woningen, een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp. De Energiekern is door Dynteq in samenwerking met Brandes en Meurs industrial design ontwikkeld voor opdrachtgever Van Wijnen Noord.

goed industrieel ontwerp 2014

De Energiekern maakt het mogelijk bestaande woningen energiezuinig en duurzaam te maken en biedt extra functionaliteit. De prefab plug&play comfortmodule voor woningen zorgt voor verwarming, ventilatie, warm tapwater en elektriciteitsopwekking. De energiekern heeft een brievenbus en pakketbox, boodschappenbox, verlichting, intercom en oplaadpunt. De energiekern wordt samen met een compleet nieuwe schil van wand- en dakelementen geplaatst. Vanuit de energiekern worden leidingen voor ventilatie en verwarming via de nieuwe schil naar alle ruimtes van de woning geleid. De renovatie kan in principe worden uitgevoerd binnen één werkdag, waarbij de bewoners kunnen blijven wonen. Eén van de zijden van het nieuwe dak wordt voorzien van PV-panelen; hiermee wordt voldoende energie opgewekt om een huishouden van warmte, ventilatie, warmtapwater en energie te voorzien. De woning is hierdoor na renovatie energienotaloos. Van Wijnen heeft in september 2014 een protowoning in Gorredijk gerenoveerd. Hier is de eerste energiekern geplaatst.

Goed Industrieel Ontwerp

Goed Industrieel Ontwerp bestaat 28 jaar. Designlink, initiatiefnemer van GIO, benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp het belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. “Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs, maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap”, aldus directeur Gerbrand Bas. De producten worden beoordeeld op technische functionaliteit, ergonomie, originaliteit, vormgeving en respect voor mens en omgeving.

gio.nl

Rob Lenferink

Rob Lenferink

partner, managing director