EINDHOVEN – Tijdens een spetterende show in het Klokgebouw in Eindhoven zijn maandagavond 19 oktober de GIO Awards uitgereikt. Gedurende de gehele Dutch Design Week (DDW) zijn de ingezonden producten te bewonderen op de tentoonstelling van GIO in het Klokgebouw in Eindhoven.

Zestig producten werden er dit jaar ingezonden. Bijna vijftig inzenders kregen een erkenning voor hun product. Daarvoor moet het product aan professionele ontwerpmaatstaven voldoen: het product doet waarvoor het is bedoeld (technische functionaliteit), is gemakkelijk en veilig in het gebruik (ergonomie), het onderscheidt zich van andere producten (originaliteit), ziet er goed uit (vormgeving) en betoont respect aan mens en haar omgeving (respect).

Dynteq ontving samen met opdrachtgever Roberine een GIO award voor de F3 klepelmaaier. Een compacte zelfrijdende klepelmaaier, die aangedreven wordt door een betrouwbare en schone turbo-dieselmotor. Door de speciaal ontworpen klepelbak wordt een hoge maaisnelheid bereikt, zelfs in hoog gras. De F3 is tijdens transport slecht 135 cm breed. Door het geringe gewicht past deze machine met gemak in een gesloten bestelbus. Dynteq ontwikkelde een eigentijdse en moderne vormgeving waarmee de zitmaaier zich onderscheidt van de concurrentie. Naast het design was Dynteq ook verantwoordelijk voor de engineering van de polyester behuizing en de rotomold tanks.

GIO
De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een platform voor hoogwaardige initiatieven die tot doel hebben de ‘designketen’ te professionaliseren. Dat kan gaan om opdrachtgeverschap en ondernemerschap, maar ook om kennis en beleidsontwikkeling. Designlink werkt samen met (regionale) partners en profileert zich als Nederlands enige design-ketenorganisatie.

Dutch Design Week
Dutch Design Week (DDW), in 1998 voortgekomen uit de Dag van het Ontwerp, is in twaalf jaar uitgegroeid tot het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW vindt elk jaar plaats in de laatste week van oktober (9 dagen) in Eindhoven en geniet naamsbekendheid tot ver over de landsgrenzen. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is de verbindende factor tussen design, technologie, mensen en disciplines.

Rob Lenferink

Rob Lenferink

partner, managing director